Moi dans le tröja.

image47Ok, min franska är inte suverän, men whatever, haha. Måste ju få roa mig själv lite.

Detta är då koftan jag beställde. En sk. "pojkvänströja" lite internt sagt mellan mig och Tiina. Måste säga att jag är very nöjd. Den gick på 298:- + lite frakt då. Älskar den här översize kofta-trenden. Sjukt snyggt!
Den lila blusen jag också beställde visade sig vara lite väl tråkig för min smak och åker tillbaka i returen.

Idag har annars varit en relativt chill kväll. Älskling var här, vi lyssnade på musik och försökte vinna en Xbox.

Ett tips för er som säger att ni aldrig vinner något, joina här! Om man verkligen anmäler sig till allt vinner man ju någon gång, eller hur?

Idag kom mina kläder!

Woohoo, fick precis avin för HM-kläderna i mobilen. Väntar otåligt tills klockan blir 16.00, det är nämligen då man kan hämta dom. Wiihii! Postorder-paket är det bästa som finns!

Checkade Alexandras blogg och blev supersugen på att också göra ett julrum på Åhlens hemsida! Såhär blev det:
image45
Ser lite Sims-aktigt ut faktiskt...

Lägger ut bilder på kläderna senare. Idag gjorde jag btw sista provet på provveckan! Äntligen! Biologiprov var det. Att säga att det gick bra är verkligen att överdriva.     Så jag säger ingenting.

Undrar när mina kläder kommer...

Beställde i fredags en kofta och en blus från HMs hemsida. Haha, lite onödigt kanske i och med att HM är typ... 4 km härifrån. Menmen.. Det är så kul med postorder och så kan man prova det hemma i lugn och ro. Idag kom dom inte så jag hoppas på imorgon.

image44Ikväll är det Top Model. Jag hoppas att elaka Pia, Sanna och Margarita skärper sig. Jag har tjatat om det förut men jag pallar verkligen inte deras stil. Låt Hawa vara! Ikväll tror jag att de väljer vilka som blir de tre finalisterna. Jag hoppas på Hawa, Pia och Margarita. Sanna är lite tråkig tycker jag. Hon har ingen utstående personlighet, och hennes bilder är inte helt underbara heller.

Längtar tills nästa säsong av amerikanska Top Model börjar. Tyra Banks Utklassar Vendela. Vendela är iofs bättre än Mini Andén var, men ingen av dem är bra. Varför finns det ingen Tyra Banks i Sverige för?

Oh, well. Nu ska jag plugga biologi. Verkligen allt inom biologi också. Genetik, blommor, celler, njure, hjärta, lungor, sjukdomar, ekologi... and the list goes on forever.
Snart är denna vecka över. Snart så... I keep telling myself.

prov 2 av 7: check!

image43Engelskaprov idag. Helt ok. Lättare vad jag trodde. Om det blir samma slags uppgifter vi kommer få på slutproven behöver jag nog inte vara orolig för att kugga. Idag när jag vaknade hos Älskling var jag Fruktansvärt trött! Riktigt trött. Pallade knappt öppna ögonlocken. Och efter våran lite väl vilda brottningsmatch igår gör mitt lillfinger väldigt ont. Det är lite blått och uppsvält.

Ikväll kommer Desperate Housewives igen! Wisteria Lane, mitt andra liv. Tror jag har missat totalt ett eller två avsnitt av alla säsongerna. Jag är väldigt fast milt sagt.

prov 1 av 7: check!

Tempen idag: Lugn som en getimage38
Man borde kanske vara speedad eller något när man har provvecka, men jag var verkligen helt chill. Vaknade klockan 10.00, tittade på mitt nya favorit program, efter tio med Malou som programledare. Diggar henne. Hon ser så snäll ut, men ändå så vågar hon ställa de där vassa frågorna man egentligen bara tänker. Go malou! Min nya idol. :D
(På onsdagar är det bokklubben, riktigt kul och intressant!)

Efter det körde jag på lång dusch, med nån udda hårinpackning från KMS som ska göra håret lockigt.. Typ. Efter det körde jag en ansiktsmask från nått satsigt märke jag hittade i skåpet. Härligt att lyxa med ansiktsmask på morgonen tycker jag, det brukar annars bara vara helggodis för min del. Efter det valde jag kläder i min trötta garderob och åt en apelsin.

Igår upptäckte jag stylesearch.se på riktigt. Vilken sjukt bra hemsida! Allt man behöver om man är intresserad av något som har med utseende och shopping att göra! Jag hade tänkt införskaffa Cliniques 3-step rengöringsgrej. image39Men efter att ha läst om folk som fått stora bölder och utslag efter att ha haft en närmast perfekt hud ångrade jag mig grovt. Tack stylesearch!

Svenska-uppsattsen idag gick helt ok faktiskt
. Trodde det skulle gå sämre, så då är det klart man blir nöjd. Imorgon har jag engelskaprov. puh.
Dagens outfit består av:
Om sminket på något sätt är intressant  har jag, foundation från Make up store, Primer från Clinique, Rouge från YSL, Eyeliner från Isadora, Ögonskugga från Dior, Mascara från Lancôme, Läppglans från Clinique

image40Dagens betyg blir 65/100
Motivering:
Det gick helt ok på uppsattsen, hade en mysig lunch/fika med Tiina.  Det negativa är väl att jag inte har träffat Älsklingen.

Julmarknads-förberedelser

image36Idag var jag på Kupan och förberedde för deras julmarknad. Vad mycket jobb det var och hur mycket saker! Helt sjukt hur mycket julgransfötter, adventsljusstakar, tomtar, brickor, julgranskulor, glitter, lucialinnen, och glöggmuggar det finns. Så ni alla Uppsalabor eller alla som vill hit, kom till Kupan (i boländerna) nu på måndag då julmarknaden öppnar. Allt är galet billigt, finns dessutom massor av snygga festkläder också. Till exempel köpte jag den här guldiga boleron idag, för endast 30 kronor! Här vänner finns det Mycket fynd att göra. Fast pris på allting, no mather what märke, dessutom går alla, precis alla intäkter till Röda Korset. Shoppa och välgörenhet på samma gång, ja tack!

Nästa vecka har jag och mina kära IB-vänner prov-vecka. Väldigt kul. Inte. Så nu borde jag väl plugga lite I guess. Matte, psykologi, biologi, svenska och engelska. I really cant wait.

Åh, måste bara dela med mig av min nya favorit-konstnär! Hon heter Michel Keck, och hennes tavlor är faktiskt helt fantastiska! Kan titta på dem i evigheter och bara drömma mig bort. Helt otroligt.

Nya HM-samarbetet

För bara någon dag sedan blev det klart att HM's nästa designersamarbete ska vara med Marimekko. Väldigt kul,image34 men otippat, säger jag. Kollektionen som släpps runt April 2008 ska bestå av cirka 50 sommarplagg. bla. Tunikor, shorts, klänningar, väskor, allt med Marimekkos karakteristiska mönster.

Jag hittade en skiss här bredvid över hur plaggen kommer se ut. Intressant! Jag kommer definitivt stå först i kön den här gången också, precis som med Cavalli. Funderar btw på om jag ska ha zebra-klänningen på nyår. Chansen finns ju att alla som köpt den tänker precis likadant, alltså att det blir typ jag och 10 andra tjejer i zebra-outfit. Inte kul.

Men något som är kul tycker jag är att H&M faktiskt vågar satsa på en designer som inte främst specialiserat sig på kläder. Undrar om Marimekko endast bistår med mönster till kläderna, eller även till designen? Om de designar kläderna blir det riktigt riktigt intressant då jag inte är något stort fan av deras silhuetter.
Jag hoppas att de gör mönster, och HM gör kläder
:D

Ha en bra helg!

Musik

image32Jag vill att Britneys nya skiva ska vara dålig. Jag vill verkligen det! Det skulle kännas skönt, äntligen skulle hon försvinna från MTV och allas radios. Men så är inte fallet. Jag diggar Britneys nya. Faktiskt! Har aldrig tidigare varit ett fan, men I cant help it, I love the beats. har laddat ner hela skivan, och den är riktigt riktigt bra.
Från hennes senaste skiva är mina favoriter:
Ooh baby Ooh baby
Cold as fire
Piece of me
Heaven on earth
Radar
Man blir på galet fest-humör, man måste helt enkelt shaka.image33

Annars är mina favorit-låtar just nu
Bleeding Love - Leona Lewis
Welcome to the 60s - filmen Hairspray
You know I'm no good - Amy Winehouse
You and me - Lifehouse
2Hearts - Kylie Minogue
Apologize - Timbaland and One Republic
Good morning baby - Dan Wilson
Fix you - Coldplay
Love dont let me go - David Guetta vs. The Egg
Jolene - Dolly Parton
Losing my way - Justin Timberlake
Ever fallen in love - Nouvelle Vague
The logical song - Supertramp
Ordinary life - Kristen Barry

Hemmaspa

Nu har jag precis haft Hemma-spa. Myys. Älskar hela grejen.
Schampoo, Balsam, Hårinpackning, och medan den verkar, Kroppspeeling, Rakning, Ansiktspeeling, sedan skölja ur inpackningen, Tvål. Sedan fixar man ansiktsmask, låter den verka, sedan ansiktskräm och sist manikyr och pedikyr.
            I love it. Man känner sig så fräääsh och underbar. :D

image31Idag provade jag att peela mig med kaffesump som jag har hört väldigt mycket positivt om. Det var faktiskt riktigt bra! Huden blev riktigt peelad och man fick en väldigt len och "oljig" effekt. Perfekt budget alternativ.
Hårinpackningen jag använde var Fructis nya, "Instant wonder treatment" som jag fick ett prov av i nya Cosmo. Man ska inte låta den värka, utan bara sätta i och ta ur. Den ska tydligen göra håret luftigt, och inte tungt som annars brukar vara fallet för hårinpackningar. Jag blev riktigt positivt överraskad! Trodde inte den skulle vara så bra måste jag erkänna. Fast å andra sidan tycker jag att halva grejen med inpackningar är just det att man måste vänta. Haha, det blir liksom mer "spa-känsla" av det hela.

Ikväll är det Top Model Stockholm. Jag blir så SUR på Margarita, Pia och Sanna! De beter sig så barnsligt mot Hawa! Jag fattar inte. Alla har stilen att "hoppas hon gör en dålig bild så det går bättre för mig". Hur kan man vilja vinna på grund av att andra har dåliga bilder? Man vill väl slå dom som är bäst och därigenom vara visa vem som är bäst? eller? Jag blir sjukt irriterad. Och hur de snackar skit om varandra! De beter sig som om de gick i mellanstadiet!

Nej blä. Idag efter skolan gick jag och Tiina på Galleri1 på konstutställning. Pinsamt. Vi fattade inte att utställningen var i rummet man gick in i, hon hade gjort det som ett Café. Haha, så vi typ tänkte gå upp för trappen för att leta efter utställningen, och så var vi redan på den! Men det var fina grejer, dock är 14 000:- för en tapet på en vägg lite för mycket. Det höll både jag och Tiina med om. Sedan fikade vi, och hade en hel del intressanta samtal. Det känns alltid väldigt givande att prata med dig Tiina måste jag säga! Vi har så mycket att säga och så mycket åsikter...

Imorgon är det universitets-mässan på Älvsjö. Det ska bli intressant. Kommer springa runt där som ett feak eftersom jag verkligen ínte har någon clue om vad jag vill göra efter studenten... Suck.

Uppsatts: Check!

Idag lämnade jag in uppsattsen. The Uppsatts.  Vilken lättnad. Helt fantastiskt skönt! Den blev på exakt 3996 ord, 17 sidor och 4 bilder. Fatta vänner, 11 månaders jobb är färdigt!!

image28Detta firades såklart på vårat kära Choklad Café. Mys mys mys med te och kladdkaka. Sedan gick jag upp till Carolina Rediviva där jag, Annelie och Tiina jobbade på våran english presentation. Det gick bra, vi hitta massa information. Imorgon kommer dom hem till mig så ska vi ha pluggning. Oh yeah. Att plugga tillsammans gör det så mycket roligare.

Efter det gick jag till H&M med Annelie. Hittade snyggaste koftan på herravdelningen som jag vill haaaa... Riktigt fin fit på alltså... Lite lagom oversize och helt perfekt. Den kostade 298:-, och jag lade undan den över dagen.

Sedan gick jag till Vila i jakt efter ett par jeans. Jag har i princip haft sönder alla mina snygga jeans mellan benen (hur gör jag!?), så jag var verkligen i behov av ett par. Jag älskar Vila. De har sjukt snygga jeans, som samtidigt kostar 199:-. Hur är detta möjligt? Jag älskar er säger jag bara. Så, när jag köpt dom hade jag helt plötsligt inte pengar till koftan längre... Så jag får vara utan den så länge... Den ska bli min förr eller senare..         My precious...
image29
Sedan efter det kom Älsklingen hem till mig, och vi hade mysigaste filmkvällen. Vi hyrde "The persuit of happiness" med Will Smith, Riktigt bra! Rekommenderar varmt.

image3084/100

Tack älskling, det är bara på grund av dig! ... Och kanske lite på grund av jeansen förståss.. :]

Inspirerad av Kate Moss.

image20Idag är ännu en plugg-dag. Men först måste man ju få vakna. En lååång vakning. Kollade runt lite på internet och hittade lite bilder på Kate Moss. Vilken inspiration hon är! Helt fantastisk människa. Hon är garanterat den stilikonen jag ser mest upp till av utbudet. Hon lyckas verkligen bära upp allt! Ta till exempel gladiatorsandalerna. En omöjlig trend att bära upp för vem som helst utom henne. Och även då man ser att hon inte lagt ner någon tid på klädvalet lyckas hon ändå se fantastisk ut! Jag vill också.
image25image26image23image27
image22image24Sedan är det ju förståss gummistövlarna hon gjorde moderna genom att bära ett par under en festival. HUR ser man så snygg ut på ett så allmännt ofräsht ställe? Nej, Stilikoner kommer och går, men Kate Moss består.

Idag är det dagen före dagen. Dagen före dagen då mitt livs största skolarbete ska in. Och här sitter jag och bloggar om Kate Moss! Fast å andra sidan är det ju fortfarande morgon... Så först ska jag duscha, klä på mig, and then the hell begins. Mamma sa att min cosmopolitan har trillat ner i brevlådan hemma hos henne. Det blir en smaskig belöning när jag är klar med Extended Essay. Mmm... Något att se fram emot.

Igår beställde jag också massor av roliga gratis varuprover! Allt från typ hundben till vovvarna, till parfymer, hudkrämer och annat kul. Mm.. Ska bli roligt att få lite gratis presenter lagom till nästa vecka.

Men nu ska jag leva vidare. Ha det bra.

Teaterbesök.

Jag och Tiina var riktigt kulturella när vi idag gick på teater. Vi gick på ett Dockhem på Uppsala Stadsteater, och den var faktiskt riktigt bra tycker jag! Positivt överraskad. image19image18Det var däremot tur att jag hittade biljetterna, för jag hade totalt glömt bort att det var idag vi skulle på teater. Jisses.

Lite kul var att mitt i föreställningen när det var som tystast  kom det en ljudlig prutt bakom oss! haha, det var skitkul! Var nära att börja garva, men nöjde mig med att menande möta Tiinas blick. Haha, vad pinsamt! Hoppas ingen trodde det var jag.

Efteråt tog vi en öl och snackade lite skit. Tiina bjöd mig eftersom hon kom på att jag bjöd henne på en glass i sommras. En elefant glömmer aldrig. Tack tack :D Vi hade fruktansvärt mycket gemensamt idag! Båda hade ont på tungan, vi fick i princip samma resultat på det tibetanska personlighetstestet, vårat liv har prioritering Tiger, Häst, Får, Ko, Gris, båda hade klänning, båda var sugna på öl osv osv. Vi kom fram till att det enda vi inte har gemensamt är att hon gillar blommor medan jag inte gör det. Well.

Kvällens outfit består av:
Klänning från Gina Tricot
Tröja under från H&M
Svarta strumpbyxor
Grå knästrumpor
Svarta skor från Nilson
Jacka lånad från syster

Imorgon ser jag fram emot: Ännu mera plugg...

Dagens goda gärning.

"Klart jag vil hjälpa till med världens problem, men vad kan man göra liksom?"

Känner du igen tanken? Hah! Nu har du ingen undanflykt längre! I min pluggpaus surfar jag runt lite random och jag hittade bästa grejen! Bara genom ett klick hjälper man till! Man kan rädda tigrar, regnskogen, minröjning och massor! Om ni tycker att det här är en lika bra idé som jag tycker så Klicka!     One click is all it takes:D:D



Faktiskt. Det finns så mycket saker man kan göra. Om man bara lägger ner lite tid på det. Om du tycker att det här med klickandet var en jättebra idé, klicka varje dag! Ett klick varje dag räknas tydligen. Eller ännu bättre, bli medlem på den här hemsidan som har hand om såna här klick-och hjälp-hemsidor.

Annars tycker jag att volontär-resor låter skitkul! Fatta vad roligt att hjälpa havssköldpaddor i Grekland. Jag skulle må riktigt bra och verkligen ha hur kul som helst samtidigt som man gör något bra. Nej, funderar faktiskt seriöst på att göra nått sånt efter studenten. Man kan ju åka på både korta och långa resor, från typ 2 veckor till flera år. Om man vill hålla sig inom sveriges gränser tycker jag att den här hemsidan är jättebra. Där kan man hitta saker i hela sverige som organisationer behöver hjälp med.

Mjao.

Tisdag.

Jag försover mig rätt ofta nuförtiden. Idag var inget undantag. Turligt nog hade vi ingen ToK, och engelskan behövde jag ändå inte gå på tydligen, så när jag kom till skolan runt 11 var jag precis i rättan tid. Imorgon och på torsdag är det öppet hus på Kattevilket betyder att vi är lediga. Underbart. Dessvärre kommer jag bara plugga dom två dagarna, främst skriva EE men även engelska hoppas jag. Livet är hårt.
image15
... Men ikväll blir det bättre! För Desperate Housewives kommer ikväll! Det ska bli superspännande! Men på grund av en speciell person (Helika), så fick jag ofrivilligt reda på vad som kommer hända.. Blä vad du förstööör!! Så om nån vill ha en spoiler så är det alltså bara att fråga mig, I got the money.

Just nu är min favorit Gabrielle. Hon är så härlig! Hela tiden kommer hon på nya galna saker, helt oberäknelig. Annars tycker jag väldigt mycket om Bree faktiskt. De flesta brukar inte gilla henne, men jag tycker hon balanserar upp hela serien med sin udda roll. När hon var på smekmånad kändes det verkligen att hon var borta. Hon behövs helt enkelt, hon och hennes image16 pedantiska "felfria" värld. Det skulle vara intressant att göra en analys av alla huvudpersonerna, hur de växte upp. Alla har säkert varit med om traumatiska upplevelser eftersom de blivit som de blivit, alla galna på sina sätt. Exempel på det har ju faktiskt redan kommit upp då Edie berättade att hon växte upp utan en pappa och blev av med sin oskuld som 12 åring. Även Lynette berättade i förra avsnittet om hennes missbrukande mamma, hur hon behövde ta hand om hela familjen. Hennes mamma verkar läskig. Men nu ska jag sluta analysera, det är inte verklighet, Jasmine!!


Dagens outfit består av Blus från Dea, jeans från JC, svart linne, gammalt, halsband från SNÖ

Vilken Desperate Housewives-fru tycker du bäst om och varför?
(Åh, just ja! Kolla in den här tävlingen, väldigt nice pris!)

Choklad.

image14Choklad.
Bara ordet gör mig glad!

Nu har jag slutat plugga för idag och ägnar mig istället åt mitt stora intresse, choklaaaaaaaaaaad. Fast en sak som irriterar mig är att det finns ett slags "mode" inom choklad. Nu ska man gilla mörk choklad. Inte ens lagom mörk, utan den ska vara typ 80-100% kakao! Det är lite överdrivet tycker jag, jag tycker att mörk choklad är överskattat!
Puh! Nu var det skrivet, och jag kommer få alla mina IB-choklad-vänner emot mig. Jag gillar vit choklad och ljus och mörk. Men jag anser att den rådande "jag-gillar-bara-mörk-minst70%-choklad"-trenden är överdriven, riktigt överdriven.

För att byta samtalsämne totalt tycker jag det här oljeutsläppet på 4000 ton olja som hände i går är hemskt! Såg nyss på nyheterna en liten anka, alldeles svart av olja försöka simma intill en strand. Kvack! Stackars!! 4000 ton!! Vilken miljöpåverkan! Sånt där blir jag arg av, trots att boven i det här fallet var ett stort oväder och inte människan.
Stackars stackars djur och natur... kvaaack.


image12På tal om ankor så är dessa skor från Rubber Duck det som får mig att gå upp på morgonen. Jag kommer älska dom tills döden skoljer oss åt. Dom är superdupervarma, dom är sjukt snygga, dom är allt jag vill ha! Back to the 80s med Snowjoggers! Finally!

Det är faktiskt helt underbart att det nu är modernt att ha varma bylsiga kläder. Sjukt underbart. Då kan man ju vara het samtidigt som man bokstavligt talat är het. Där fick jag till det! ;D

Snart pluggning...

Ska snart plugga... Ska skriva Extended Essay of course... bläää... prioriterar bort allt annat plugg, känns verkligen som jag skiter i allt som inte är livsviktigt... Men jag tror det är så man ska göra faktiskt... Annars dör man ju av allt skit... Men om man nu prompt vill hinna med allt IB så finns det några alternativ att gå tillväga:

1. Man kan vara en superkvinna
2. En total Loner så man har tid
3. Ha en hemlig tvilling (alla tror att man är en person, men egentligen är man två som delar på en persons jobb!)
4. Fuska
5. Vara SJUKT intelligent (typ fotografiskt minne)
6. ... Några mer förslag?

image11Yes... Så nu ska jag fortsätta på min EE är det tänkt... Hur ska jag göra för att hålla mig allert och inspirerad? Gäsp... Jag. Vill. Inte.

Hittade by the way SNYGGASTE lägenheten som jag vill ha... Vet inte om jag borde drömma eller faktiskt satsa. Jag älskar den ju...
Har i princip redan tänkt ut hur jag vill möblera den, måla väggarna, till och med vilka blommor jag ska ha på fönsterbrädan... Och såklart vart kaffemaskinen ska stå...

Mer te får det bli tror jag nog... Sedan ska jag plugga.

Och GRATTIS LINNEA på 18-års dagen!! Dagens bild är tillägnad dig! :D:D

Jobbat på Kupan

Nu är jag tillbaka från Kupan. Idag var det riktigt lugnt, jag och Martina chillade, men fick ändå riktigt mycket gjort. Sorterade kläder, la ut i butiken, och skänkte iväg. Jag trivs verkligen bra där, det är riktigt kul, och man kan samtidigt snappa upp massa snygga saker. Idag till exempel hängde jag ut ett par Oakley-jeans, och förra gången hängde jag ut en Peak-jacka. Det grymma med Kupan är att eftersom det är Röda Korset som har hand om butiken, är de bara intresserade efter att hjälpa människor, inte att ha en stor affärsverksamhet. Alltså är det vanligtvis ingen skillnad på priserna mellan en Peak-jacka och en utan framstående märke. Underbart!

Tänkte lägga upp en liten lista över härliga second-hand butiker i Uppsala:
  • Kupan, Stort sortiment och framförallt billigt. Man kan fynda riktigt härliga saker.
  • Helping hands, Har ännu inte varit där men har hört att det är riktigt bra och billigt.
  • Ragdoll, Lite för dyrt för min smak, men nästan enbart snygga saker, väldigt välsorterat.
  • Klädkammaren, I dyraste laget för vintage tycker jag, dessutom är personalen inte så trevlig.
  • Myrorna, Kungsängsgatan, Yes, me like den här affären. Stor och varierat sortiment som kan leda till guldkorn.
  • Myrorna, Sysslomansgatan, Något sämre än myrorna på Kungsängen tycker jag, men väl värt ett besök.
  • Marknad på Vaksala torg, lördagar, Älskar den här marknaden! Kan gå runt länge. Gäller bara att hålla prutandet i trim, och se upp för luringar. Varierande priser, kom i början eller slutet. I början finns de snyggaste kläderna kvar, i slutet är allting som billigast. You choose. :D
När man handlar vintage tycker jag det finns mer eller mindre bra saker att leta efter. Skärp och smycken hittar man typ alltid snygga av, väskor kan också vara sjukt heta och skor, om man har små fötter. (jag har 40, hittar ALDRIG några snygga.. bläää). Vet inte hur det är med er, men jeans tycker jag är lite knepigt att hitta snygga av.. Ioförsig är jag väldigt petig, kanske därför.
Kjolar tycker jag varierar i snygg-skala. Välsorterade affärer har ofta väldigt snygga. Tröjor finns det ofta både många snygga och många fula av. Jag tycker att själva "jakten" att hitta de snyggaste plaggen är en del av själva shoppandet. Det är det som är det underbara med second hand enligt mig.

image9Idag på Kupan hittade jag snyggaste klänningen någonsin. Men när jag provade den visade det sig att det var barnstorlek, så urringningen såg jättekonstig ut och plattade till boobsen på ett konstigt dubblerande sätt. Inte snyggt. Men bara för att den var så himla söt tänkte jag nästan köpa den ändå och sy om den... Men jag ångrade mig när jag insåg att vi dels inte har någon fungerande symaskin och att mina sykunskaper är bristande. Suck.

Tjejmiddagen igår var härlig! Den väldigt skarpa bilden här bredvid är tagen med min väldigt moderna kamera av Helika på väg hem till Karin. Ska lägga ut lite bättre bilder senare när mina "IB's" laddat in sina. Oh, yeah.
(varning för ledsen säl utan familj och spanking, haha)

Second hand-Me like!

image7Har verkligen börjat uppskatta Vintage mer och mer. Sjukt kul att hitta unika skitsnygga kläder, till rimliga priser. Jag föredrar billigare ställen som Myrorna, Kupan och små privata, framför de väldigt flashiga. Man vill ju få kicken av att man gjort ett riktigt bra kap. Dock tycker jag att det känns som att Myrorna dragit upp priserna på sista tiden. Var inne där idag och provade lite grejer, och skärp som förut kostade runt 30 kr ligger nu mellan 50 till 100kr. Inte roligt. Ett riktigt stort tips är att gå till Vaksala torg! Dels är själva markaden på lördagar där helt fantastisk, sedan finns det en liten vintage-butik i ett hörn nära där som är väl värt ett besök. Very nice stuff.

image8 Kapet jag är mest nöjd med är nog en läderväska jag köpte på Kupan. Den kostade 20 kronor. Jag föll totalt magplask. Det roliga var att jag typ en månad senare hittade en nästan identisk nyproducerad Tiger-modell. Den kostade massor av pengar, och min är ändå snyggare ;D
Senaste secondhand-inköpet är från Weekday, den blåa här bredvid. Jag Älskar Färgen! Passformen, lagom lös och casual är perfekt då man bara inte orkar ha något tajt på sig. yes, är väldigt nöjd.


Åh, justja! Jag tänkte dela med mig av ett superbra Peeling-recept om någon mer precis som jag tycker att peelingkrämer är alltför dyra. Den här är dessutom SUPEReffektiv och kostar ingenting om ingredienserna ändå finns hemma. Yey!

  • 1 dl socker
  • 1 matsked olivolja
  • 1 matsked vetemjöl
  • frusna bär

Rör ihop allt, och gnugga in överallt. Resultatet är underbart! Verkligen!

Nu ska jag fixa mig i ordning inför den nästan heliga Tjejmiddagen hemma hos min Kaaariiin, wee, me like! Det är mexikanskt tema ikväll! Tror jag ska ha min nya Cavalli-blus, jag kan inte låta bli! :D:D Till det kanske rakt utsläppt... Eller uppsatt kanske är snyggare.. Men mina högklackade bruna och väskan ovan och svarta jeans.. Mmm..

Galet på Roberto Cavalli-releasen.

Stora händelsen idag: Roberto Cavallis release på H&M!

image3Kvinnor! Vad är det som händer med oss i sådana här situationer!?
Jag blir förvånad över mig själv, men än mer över andra! Vi blir galna! Klockan tio när portarna slog upp var det som att jag stog på ett rullband. Jag behövde inte gå! jag bara skjutsades fram av hela den bautastora kön. I rulltrappan såg jag den. Min Klänning. Med stor målmedvetenhet sprang jag fram och hittade ett ex i min storlek. Tack och lov, har spanat på den klänningen i tre månader, är så fruktansvärt kär att jag har den som bakgrund i min mobiltelefon!

Sedan sprang jag runt och hittade en sååå snygg blus, en leopardmönstrad korsett, en BH och ett par trosor. Efter ett snabbt övervägande kom jag fram till att det inte fanns en chans att jag skulle hitta något mer i min storlek så då gick jag mot omklädningsrummet. Lystna blickar glodde på mig hela tiden, i hopp om att jag skulle tappa något som de kunde plocka upp. Jag höll mina saker i ett hååårt grepp.

jag var bland de första i omklädningsrummet, så det var ingen kö alls. Väl därinne var det luuugnt. Provade kläderna i lugn och ro, blev fullkomligt kär i allt förutom i korsetten, i storlek 34 som jag inte ens fick på mig. När jag gick ut från provhytten blev jag chockad! Ett tiotal medelålders kvinnor frågade mig i mun på varandra exakt vad av de provade plaggen jag skulle köpa, vilka jag skulle lämna, en tog till och med tag i ett av plaggen, och kollade på prislappen!! Jag blev lite skärrad sa att jag skulle ha allt och gick purket förbi dem... När jag skulle hänga tilbaka korsetten följde 5 människor efter mig, alla med hajen i hitta-nemo-blick! image2(ni vet den där svarta han får när han känner bloddoften) Läskigt! Jag typ smög mig förbi lite smidigt, hängde tillbaka den, och drog mig sedan undan för att undgå blodbadet.

Allt gick på runt 1400:- och jag är SÅ nöjd! Vilken sjukt snygg kollektion! BRA GJORT Roberto!! Det enda jag är lite missnöjd med är att jag inte hittade trosor som matchade BHn i simage4torlek 36. Men vad gör det? Jag har ju precis köpt den snyggaste klänningen :D:D WOHAA!! :D

Dagens betyg: 84/100
Anledning: Kläderna jag köpte!

RSS 2.0